Web2All Servicecenter

Als klant of resellers van Web2All kunt u via het servicecenter zelf instellingen en eigenschappen van uw abonnement(en) beheren, statistieken raadplegen en ondersteunende software downloaden.

Inloggen Web2All servicecenter

Web2All Outlook Web Access

Klanten met een Hosted Exchange abonnement kunnen hun email en agenda raadplegen via Outlook Web Access (OWA).

Inloggen Outlook Web Access

Web2All Webmail

Met Webmail kunt gemakkelijk en veilig e-mail lezen en versturen via een internet en een webbrowser. Een specifiek e-mail programma is hierbij niet nodig. Alleen een computer of mobiel apparaat met internet toegang.

Inloggen Web2All webmail

Terug

Veel gestelde vragen

Online Backup

Wat is online backup?

Online backup stelt u in staat om via het internet automatisch een backup te maken van bestanden op uw pc of server naar een beveiligde server in ons datacenter. In geval van een verloren of beschadigd bestand, kunt u dat zelf eenvoudig herstellen.

Hoe veilig is online backup?

Tijdens zowel transport als bij de opslag van uw data wordt gebruik gemaakt van geavanceerde encryptietechnieken. De decryptie sleutel welke nodig is om uw data weer leesbaar te maken bij het herstellen van uw data beheert u zelf. Uw data is dus onleesbaar voor derden, en ook voor Web2All.

Is mijn internetverbinding geschikt?

Een gemiddelde ADSL- of kabelaansluiting is al voldoende om optimaal gebruik te kunnen maken van online back-up. De slimme algoritmes in de software wordt bepaald of het gehele bestand of slechts een deel van het bestand gewijzigd is en moet worden overgezonden. Bovendien worden de gegevens ook nog eens eerst gecomprimeerd voordat ze worden verstuurd. Dit komt de snelheid van de backup ten goede en ook de internetverbinding zal minder worden belast.

Waar kan ik de software downloaden?

De Web2All online backup software kunt u downloaden in het servicecenter onder het kopje Downloads. LET OP. Kies de juiste backup server en software versie zoals vermeld op uw welkomstbrief.

Welke compressie factor?

De compressiefactor is per bestand verschillend. Reeds gecomprimeerde bestanden, zoals jpeg bestanden (foto's) en MP3 bestanden (muziek), zijn niet of nauwelijks meer verder te comprimeren. Andere bestanden, zoals documenten zijn soms wel 90 procent of meer te comprimeren.

Backup sleutel vergeten?

Als u het wachtwoord van de versleuteling kwijt bent is er helaas geen mogelijkheid meer om uw data weer leesbaar te maken. Wel kunt u nieuwe backups maken met een nieuw wachtwoord.

EMS e-mail archivering

Wat betekent EMS?

EMS staat voor Electronic Mail Storage en is de naam van de e-mail archiverings dienst die Web2All levert.

Werkt archivering ook voor Webmail?

Ja, in tegenstelling tot andere archiverings systemen die op de mailserver geinstalleerd worden, archiveerd Web2All e-mail archivering ook alle webmail. Zelfs wanneer deze verstuurd wordt vanuit een internet cafe aan de andere kant van de wereld is dat geen enkel probleem.

Kan een bericht gewijzigd worden voordat het gearchiveerd wordt?

Nee, berichten worden in absoluut originele vorm gearchiveerd, zelfs nog voordat deze wordt afgeleverd bij de ontvanger. Er bestaat dus geen kans dat de gebruiker er nog iets aan wijzigt of al dan niet per ongeluk vergeet te archiveren.

Krijg ik nu weer een extra wachtwoord?

Nee, dat is niet nodig. U kunt inloggen met dezelfde account gegevens als die van uw webmail en uw mail programma.

Worden spam berichten ook gearchiveerd?

Als EMS beheerder kun u zelf kiezen of als spam geclassificeerde berichten in het archief moeten komen of niet.

Waar en hoe wordt de mail opgeslagen?

Het archief wordt extern opgebouwd op veilige, schaalbare archief servers van Web2All in ons beveiligde datacenter. De data wordt versleuteld opgeslagen met een per klant unieke 256 bits AES sleutel (key).

Bewaarplicht & Belastingdienst?

"U bent als ondernemer verplicht om de boeken en andere gegevensdragers die op de onderneming betrekking hebben gedurende een periode van 7 jaar te bewaren. De bewaarplicht geldt voor bijvoorbeeld de geldadministratie (kladkas-, kas-, bank- en giroboeken), de debiteuren- en crediteurenadministratie, de in- en verkoopadministratie, de grootboeken en de in- en uitgaande facturen. De bewaarplicht geldt zowel voor papieren versies als de elektronische versies, zoals diskettes, cd's, dvd's, microfilms, enzovoort. Gegevens over onroerende zaken moet u 10 jaar bewaren."

Moet ik apparatuur aanschaffen om mijn e-mail te archiveren?

Nee, wanneer u besluit uw electronische post te gaan archiveren met Web2All EMS hoeft u geen hardware of software aan te schaffen. U sluit alleen een abonnement af.

Huidige mail archief importeren?

Geen probleem. Uw huidige mail archief in PST of een ander gangbaar formaat kunnen wij voor u importeren in het archief en indexeren.

Hoe veilig is EMS?

Communicatie gaat via een veilige verbinding en de data wordt versleuteld opgeslagen met een per klant unieke 256 bits AES sleutel (key).

Wat moet er gebeuren om mijn E-mail te laten archiveren door EMS?

Om EMS in staat te stellen uw e-mail te archiveren moet een eenmalige DNS wijziging plaatsvinden. Deze wijziging betreft het aanpassen van de zogenaamde MX records, zodat de inkomende e-mail voor het betreffende domein op een EMS mailserver binnenkomt. Hier wordt de mail gearchiveerd en vervolgens doorgestuurd naar de originele bestemming. De MX wijziging kan eenvoudig worden uitgevoerd door uw DNS beheerder (veelal de ISP).

Webmail

Wat is webmail?

Met Webmail kunt u e-mail lezen en verzenden zonder e-mail programma waar u ook bent. Het enige dat u nodig heeft is een computer of mobiel apparaat met internet toegang.

Ik kan niet inloggen, wat gaat er mis?

Om in te loggen op Webmail moet u uw POP3-wachtwoord (e-mailwachtwoord) invullen. Als u dat gedaan heeft en het lukt nog steeds niet, ga dan na of het mogelijk is dat uw systeemnaam tijdelijk geblokkeerd is, bijvoorbeeld om administratieve redenen. Als u uw wachtwoord niet meer weet, neem dan contact op met uw reseller.

Hosting

Wat is hosting?

Hosting is het huren van server(s), of deel daarvan, in een datacenter dat in verbinding staat met het internet.
Naast webruimte biedt een hosting provider vaak domein registratie, email ,script ondersteuning en andere diensten aan.

De kwaliteit van hosting hangt af van de betrouwbaarheid van het netwerk en de servers, de veiligheid van uw gegevens en de snelheid van de verbinding. Wij durven op al deze punten te beweren dat wij zeer hoogwaardige hosting diensten leveren.

Wat is managed hosting?

Bij managed hosting wordt uw server volledig beheerd door technisch personeel van Web2All. Het voordeel hiervan is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over techniek en altijd kunt rekenen op maximale betrouwbaarheid en performance.

Wat is shared hosting?

Bij shared hosting wordt uw website 'gehost' op een server, waarop een gedeelte voor u is gereserveerd. U deelt de fysieke server dan met nog meer andere klanten. Dit in tegenstelling tot dedicated hosting, waarbij u de beschikking heeft over de gehele fysieke server.

Wat zijn jullie nameservers (DNS)?

nscache1.web2all.nl 195.189.124.5
nscache2.web2all.nl 195.189.125.5

Bieden jullie ook colocated hosting?

Nee, wij bieden niet de mogelijkheid om via colocated hosting uw server bij ons te plaatsen. Wel bieden wij Virtual Private Servers aan. Hierbij krijgt u de beschikking over een virtuele server die u zelf op afstand kunt installeren en onderhouden.

Wat is VPS?

VPS -ofwel Virtual Private Server- is een techniek welke één fysieke server door middel van virtualisatie verdeelt in meerdere virtuele servers. Deze methode van hosten is een tussenvorm tussen shared hosting (waarbij u een gezamelijke server met andere klanten deelt) en een dedicated server (waarbij u een fysieke server volledig tot uw beschikking heeft).

Wordt Joomla en Mambo ondersteund?

Ja, de Web2All webservers zijn zeer geschikt voor Mambo en Joomla hosting en zijn ook 100% compatible met de meest gangbare uitbreidingen.

Wat is PHP?

PHP is een programmeertaal waarmee u pagina's dynamisch kunt laten opbouwen op basis van een aantal variabelen. Het gebruik van PHP kan u helpen uw website gemakkelijker te onderhouden, maar er is enige kennis vereist om het goed te gebruiken.
Meer informatie is te vinden op www.php.net.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn website in zoekmachines te vinden is?

U kunt aan zoekmachines doorgeven dat uw site -of eenbepaald deel daarvan- niet geïndexeerd mag worden met een robots.txt bestand.
Dit bestand kunt u uploaden naar de htdocs directory via FTP en dient de volgende inhoud te bevatten:


User-agent: *
Disallow: /


Via dit bestand kunt u ook bepaalde directories of bepaalde zoekmachines uitsluiten. Voor meer informatie over robots.txt, zie: www.robotstxt.org.

Kan ik de plaatjes op mijn website beveiligen tegen 'hotlinken'?

Ja, dit is mogelijk. Upload hiervoor een .htaccess bestand, of voeg de volgende regels toe aan uw bestaande .htaccess bestand:

# prevent hotlinking of images
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://voorbeeld.nl.*$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.voorbeeld.nl.*$ [NC]
RewriteRule .*\.(gif|GIF|jpg|JPG|png|PNG)$ - [F]


Hierbij vervangt u voorbeeld.nl door uw eigen domein. Wanneer nu van een andere site dan voorbeeld.nl plaatjes worden gelinkt, zullen deze niet worden getoond. Op deze manier bespaart u dataverkeer.

Hoe kan ik mijn statistieken bekijken?

Uw statistieken kunt u bekijken via het servicecenter of door achter uw domeinnaam "/.stats" in te typen. Als bijvoorbeeld uw domeinnaam "voorbeeld.nl" is. Dan typt u in: http://www.voorbeeld.nl/.stats.
Er wordt dan om uw ftp loginnaam en een wachtwoord gevraagd.

Welke statistieken worden bijgehouden?

Op uw persoonlijke statistieken pagina kunt u onder andere zien hoeveel mensen uw site bezocht hebben, uit welke land ze komen, welke browsers gebruikt worden en via welke zoekwoorden en/of websites ze u gevonden hebben.

Wat is Wordpress?

WordPress is van oorsprong bedoeld voor het maken van weblogs, maar inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste CMS software pakketten. WordPress is voornamelijk geschikt voor kleine tot middelgrote websites die geregeld informatie publiceren. Denk bijvoorbeeld aan een blog, een nieuwswebsite of een website voor je eenmanszaak.

Servicecenter

Wat is het Web2ALl servicecenter?

Als klant of resellers van Web2All kunt u via het Web2All servicecenter zelf instellingen en eigenschappen van uw abonnement(en) beheren, statistieken raadplegen en ondersteunende software downloaden.

Voice Over IP

Wat is VOIP?

Voip is een technologie die staat voor Voice Over Internet Protocol. Voip is niets anders dan telefoneren over het internet (digitale telefonie). Het grote verschil is dat er geen telefoonlijnen meer nodig zijn. Het enige dat u nodig hebt om te kunnen bellen, is een bestaande breedband internet aansluiting zoals ADSL of kabel.

Wat is SIP?

SIP is op dit moment het leidende signaling protocol voor Voice over IP. SIP staat voor Session Initiation Protocol en wordt o.a. gebruikt om gesprekken tussen één of meer VOIP clients, zoals telefoons.

Kan ik mijn huidige nummer behouden?

Ja, wij kunnen uw nummer(s) naar ons platform porteren.

Telefoon doorschakel codes

Doorschakelen alle oproepen
*21*[nummer] : Activeer doorschakelen alle oproepen naar een ander nummer.  
*21 : Deactiveer doorschakelen alle oproepen

Doorschakelen bij geen gehoor
*61*[nummer] : Activeer doorschakelen bij geen gehoor.
*61*[nummer]*[seconden] : Activeer doorschakelen bij geen gehoor na het door u opgegeven aantal seconden.
*61 : Deactiveer doorschakelen bij geen gehoor.

Doorschakelen bij toestel offline
*68*[nummer] : Activeer doorschakelen bij toestel offline.
*68 : Deactiveer doorschakelen bij toestel offline.

Doorschakelen bij in gesprek
*69*[nummer] : Activeer doorschakelen bij in gesprek.
*69 : Deactiveer doorschakelen bij in gesprek

Indien uw wilt doorschakelen naar uw voicemail gebruik dan als nummer 1233

Online managed e-mail scanning

Wat is spam?

Spam wordt gedefinieerd als unsolicited bulk e-mail, oftewel: e-mail die ongevraagd (unsolicited) en in grote hoeveelheden (bulk) wordt verzonden.

Wat is een spamfilter?

Een spamfilter is een filter dat gebruikt wordt om ongewenste e-mail (spam) tegen te houden. Bij spam gaat het meestal om grote hoeveelheden e-mail met reclameboodschappen. Spam leidt tot overbelasting van mailservers, grote verstoppingen van het internetverkeer en vooral veel ergernis bij de ontvangers.

Hosted Exchange

Wat is Outlook Web Access (OWA)?

OWA staat voor Outlook Web Access. Hiermee kan u toegang krijgen tot uw volledige e-mailbox, contactpersonen en agenda via een internetbrowser. Doordat de gebruikerinterface heel erg lijkt op die van uw eigen Outlook is het gebruik zeer eenvoudig.

Hoe kan ik inloggen op Exchange webmail?

Webmail voor hosted exchange abonnementen is te bereiken op https://exchange.web2all.nl

EMS e-mail archivering

EMS staat voor "Electronic Mail Storage" en is een door Web2All ontwikkelde service om het archiveren en terugvinden van e-mail gemakkelijk en toegankelijk te maken voor ieder type organisatie. Via een overzichtelijke zoek interface kunnen e-mails razendsnel worden teruggevonden op basis van alle kenmerken van het bericht of eventuele bijlagen.

Inloggen EMS e-mail archivering